Actueel

Spannende veldslag in Game of Thrones begeleid door Ramin Djawadi op piano

foto: Helen Sloan/courtesy of HBO
  1. Klassiekchevron right
  2. Spannende veldslag in Game of Thrones begeleid door Ramin Djawadi op piano

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is bloedstollend spannend. Ook dit seizoen verzorgt de Duitse componist Ramin Djawadi de muziek bij de vele spannende scènes.

In de derde aflevering van het achtste seizoen staan onder andere Daenerys, Jon Snow, Arya en Sansa Stark voor de grootste uitdaging tot nu toe. Te samen zullen zij de Night King en zijn leger aan White Walkers moeten verslaan. Het slot van de veldslag is voorzien van een indrukwekkend en meeslepend muziekstuk, genaamd The Night King.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het stuk wordt rustig ingeleid door een piano. Door de toevoeging van diverse snaarinstrumenten wordt de spanning langzaam opgebouwd. In de laatste minuut versnelt het tempo en stijgt het volume, waarmee het slot van de strijd nadert. Zodra de muziek abrupt stopt heeft Arya Stark de Night King aan haar dolk geregen, waardoor het gehele leger aan White Walkers in het niets oplost.

Piano al eerder leidend in Game of Thrones

Dit is niet de eerste keer dat Djawadi verrast met een boeiend pianostuk. Eerder componeerde de Duitse componist al een mooi stuk voor het slot van het zesde seizoen, genaamd Light of the Seven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie