Concert

Magnificat!

  1. Concertenchevron right
  2. Magnificat!

Het repertoire voor kerst is rijk en gevarieerd. Amsterdam Sinfonietta richt de aandacht op Maria, moeder van Jezus. Componisten van alle tijden en stromingen plaatsten haar op een voetstuk. De combinatie van Maria’s goddelijke missie en haar moederlijke liefde komt tot leven in een programma met afwisselend stralende muziek en intieme klanken.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 09 december 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Max Reger, Georg Philipp Telemann, Gerald Finzi, Gustaf Nordqvist, Hugh Martin, Ralph Blane, Ruben Liljefors, Bernhard Krol, Thad Jones

Uitvoerenden

Håkan Hardenberger (trompet), Johanna Wallroth (sopraan), Roland Pöntinen (Arrangeur), Tomo Keller (Dirigent)

Ensembles

Amsterdam Sinfonietta

Tijdperken

Hoog barok, Romantisch, Nieuwste muziek, Vroeg twintigste eeuw, Midden/laat twintigste eeuw

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Maria’s Magnificat, een rijke bron voor kerstmuziek

Amsterdam Sinfonietta viert kerst met alle denkbare vormen van het Magnificat, de lofzang van Maria die weet dat ze in verwachting is van de Messias. De poëtische tekst spreekt van hoogmoed die voor de val komt en nederigen die worden verheven. Daar mag wel een trompet bij die kraait van vreugde, en een sopraan die afwisselend straalt en dan weer haar kind in slaap wiegt. Dankbaarheid is ook een rode draad in composities van Bach, Händel, Beethoven, Gerald Finzi en Thad Jones. Gast vandaag is de Zweedse trompettist Håkan Hardenberger, speciaal voor hem staan er ook traditionele Zweedse kerstliederen op het programma. Ook bijzonder: de muzikale leiding is in handen van Tomo Keller, muzikaal leider van de beroemde Academy of St Martin in the Fields.

Bron: tivolivredenburg.nl

Ster advertentie
Ster advertentie