Concert

Lorenzo Viotti dirigeert Mahlers Symfonie nr. 9

foto: Eduardus Lee
  1. Concertenchevron right
  2. Lorenzo Viotti dirigeert Mahlers Symfonie nr. 9

Lorenzo Viotti dirigeert het Nederlands Philharmonisch Orkest in de grandioze Symfonie nr. 9, Gustav Mahlers laatste voltooide symfonie, die in het teken staat van zijn afscheid van het leven.

Mahlers Negende symfonie o.l.v. Lorenzo Viotti.

Opnamedatum

zaterdag 13 april 2024

Omroep

NTR

Componisten

Gustav Mahler

Uitvoerenden

Lorenzo Viotti (Dirigent)

Ensembles

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mahlers Symfonie nr. 9

Met elk van de negen symfonieën die hij voltooide, creëerde Gustav Mahler een geheel eigen klankwereld. Mahler was ervan overtuigd dat zijn Symfonie nr. 9 tegelijk zijn laatste zou zijn: een negende symfonie was een doodvonnis, zo hadden Beethoven en Bruckner volgens hem immers al bewezen. Het inspireerde Mahler tot misschien wel zijn meest indringende en emotioneel geladen muziek; muziek waarin hij afscheid neemt van het leven.

Lees het programmaboekje

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lorenzo Viotti en Mahler

Nederland kent een bijzondere Mahler-traditie. Als een nieuwe chef-dirigent zich aan een symfonie van Mahler waagt, zijn dan ook alle ogen en oren op hem of haar gericht. De eerste Mahler-concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest met Lorenzo Viotti als chef-dirigent waren een daverend succes. ‘Je keek je oren uit in deze gespierde uitvoering vol scherpe contrasten. Het NedPhO was in blakende topvorm, hoorbaar blij en ingenomen met zo’n magnetiserende chef’, aldus recensent Peter van der Lint.

Bron: Nederlands Philharmonisch Orkest

Ster advertentie
Ster advertentie