Concert

Concert voor cello en orkest nr.1, op.33 in a kl.t. - compleet

  1. Concertenchevron right
  2. Concert voor cello en orkest nr.1, op.33 in a kl.t. - compleet

Avondconcert 22-05-2018

Internationaal Lied Festival

Zowel Schubert als Schumann hebben getracht een volmaakt evenwicht aan te brengen tussen tekst en muziek, stem en instrument, melodie en harmonie. Kenmerkend voor Schumann zijn inleidingen en naspelen in de pianopartij. Vaak een uitdrukking van het ‘nog-niet-gezegde’.

Hugo Wolf is met Schubert de componist van het grootste aantal liederen. Hij hechtte een uitzonderlijk grote betekenis aan de tekst, zodanig dat hij de naam van de tekstdichter, voorafgaand aan zijn eigen naam, boven de compositie vermeldde. Hij wilde daarmee aangeven samen met de dichter één muziekgedicht te hebben gemaakt.

Festivallocatie is de prachtige kerk van de Evangelische Broedergemeente in de groene omgeving van Slot Zeist.

Anna Lucia Richter

Sopraan Anna Lucia Richter (foto) stamt uit een grote, muzikale familie. Al vanaf haar negende kreeg ze zangles van haar moeder. Haar opleiding volgde ze bij Kurt Widmer in Basel om deze met lof af te sluiten bij Klesie Kelly-Moog aan de Musikhochschule Köln. Verder volgde zij lessen bij onder andere Margreet Honig en Christoph Prégardien.

Anna Lucia Richter heeft een veelzijdig repertoire, dat zowel klassieke als meer moderne composities omvat. De afgelopen jaren was zij te horen op vele belangrijke liedpodia, zoals de Schubertiade in Schwarzenberg en in Wigmore Hall, London. In 2016 ontving zij de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Tijdens het openingsconcert werd zij begeleid door Gerold Huber

Concert voor cello en orkest nr.1, op.33 in a kl.t. - compleet

Opnamedatum

zaterdag 06 februari 1982

Omroep

VARA

Componisten

Camille Saint-Saëns

Uitvoerenden

Boris Pergamenschikow (cello), Sergiu Comissiona (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantiek

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie