Concert

Romanza Andaluza

foto: Pixabay - charlemagne
  1. Concertenchevron right
  2. Romanza Andaluza

Izhar Elias speelt met een aantal bijzondere muzikale vrienden, violiste Quirine
Scheffers en cellist Joachim Eijlander. Samen brengen zij een
temperamentvol Spaans programma: Romanza Andaluza.

Spaanse passie

De warme klanken van de cello, de expressieve viool en de typische Spaanse klanken van de gitaar vormen de basis voor een bijzondere samenwerking tussen violiste Quirine Scheffers, cellist Joachim Eijlander en gitarist Izhar Elias. Een heerlijke Spaanse avond met solo’s, duo’s en trio’s, uit drie eeuwen Spaans repertoire. Hoewel Gaspar Cassadó geen ‘household name’ is, krijgt hij een centrale plek in het programma. Want zijn warmbloedig en opzwepende muziek klinkt geweldig, zeker als die gespeeld wordt door Joachim en Izhar, die onlangs een cd aan Casadó weidden. Dat album, Dark Fire, kreeg lovende kritiek, met onder meer 4 sterren in NRC. En Isaac Albeniz, Enrique Granados en Manuel De Falla mogen natuurlijk niet ontbreken in dit temperamentvolle concert.

Izhar Elias

Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van onze tijd. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroege 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek. Hij speelt samen met de meest uiteenlopende musici als componist en metalgitarist Florian Magnus Maier, blokfluitist Erik Bosgraaf en de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze. Voor dit concert neemt hij violiste Quirine Scheffers en cellist Joachim Eijlander, twee uitzonderlijke strijkers die samen in het Rubens Kwartet speelden.


Bron: Stadsgehoorzaal, Leiden

Romanza Andaluza

Opnamedatum

donderdag 11 april 2024

Omroep

NTR

Componisten

Maurice Ravel, Manuel de Falla, Joaquín Nin, Isaac Albéniz, Arcangelo Corelli, Enrique Granados, Gaspar Sanz, Gaspar Cassado, Pablo de Sarasate, Antonio Ximénez Brufal

Uitvoerenden

Quirine Scheffers (viool), Izhar Elias (gitaar), Joachim Eijlander (cello)

Tijdperken

Klassiek, Vroeg twintigste eeuw, Romantisch, Hoog barok

Locatie

Stadsgehoorzaal, Aalmarktzaal, Leiden

Ster advertentie
Ster advertentie