Concert

Bomsori Kim keert terug met Tsjaikovski's Vioolconcert

foto: Kyutai Shim
  1. Concertenchevron right
  2. Bomsori Kim keert terug met Tsjaikovski's Vioolconcert

Na haar succesvolle Nederlandse debuut afgelopen november, keert sterviolist Bomsori Kim terug met het geliefde Vioolconcert van Tsjaikovski. Na de pauze klinken de Symfonische dansen van Tsjaikovski’s bewonderaar Rachmaninoff.

Tsjaikovski’s Vioolconcert door Bomsori Kim

De Zuid-Koreaanse sterviolist Bomsori Kim, prijswinnaar van onder andere de Koningin Elisabethwedstrijd en kersvers winnaar van de BBC Music Magazine Award 2024, verovert de internationale podia. Ze maakte recentelijk haar debuut tijdens de BBC Proms en bij de New York Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden. Vorig seizoen was ze voor het eerst te horen in Nederland bij het Residentie Orkest Den Haag met Tsjaikovski’s Vioolconcert. Deze zomer keert ze terug naar Nederland en speelt ze met het Radio Filharmonisch Orkest hetzelfde indrukwekkende vioolconcert.

Symfonische dansen van Rachmaninoff

Rachmaninoff was een groot bewonderaar van zijn oudere collega en vriend Tsjaikovski. Als eerbetoon aan zijn mentor componeerde Rachmaninoff een in memoriam in 1893, zijn Tweede pianotrio. Rachmaninoff is vooral bekend dankzij zijn meeslepende pianoconcerten, maar ook de Symfonische dansen zijn favoriet. De Russische grootmeester en pianovirtuoos schreef het zowel voor piano vierhandig als voor een groot bezet symfonieorkest, met vooral veel koperblazers, houtblazers en zelfs met saxofoons. Dat levert een uitbundige orkestklank op met dramatische contrasten en ongebruikelijke klankcombinaties.


bron: concertgebouw.nl

Bomsori Kim keert terug met Tsjaikovski's Vioolconcert

Opnamedatum

woensdag 03 juli 2024

Omroep

AVROTROS

Componisten

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Benjamin Britten, Sergej Rachmaninov, Eugène Ysaÿe

Uitvoerenden

Bomsori Kim (viool), Ryan Bancroft (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Koninklijk Concertegebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie