Concert

Renaud Capuçon speelt en leidt Mozart

foto: Simon Fowler
  1. Concertenchevron right
  2. Renaud Capuçon speelt en leidt Mozart

Violist Renaud Capuçon in een dubbelrol als dirigent van het Orchestre de Chambre de Lausanne. Op het menu staan lyrische en gepassioneerde werken van Mozart.

Renaud Capuçon speelt en leidt Mozart

Opnamedatum

zondag 08 januari 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart

Uitvoerenden

Renaud Capucon (Dirigent)

Ensembles

Orchestre de Chambre de Lausanne

Tijdperken

Klassiek

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Renaud Capuçon

De veelvuldig gelauwerde violist Renaud Capuçon is sinds enige tijd ook chef van het Orchestre de Chambre de Lausanne. En soms is hij het allebei tegelijk, zoals vandaag in Mozarts Derde vioolconcert. Aan La Nouvelle République vertelde Capuçon die dubbelrol geweldig te vinden. "Er gebeurt veel in je hoofd: je moet zelf spelen én weten wat er gebeurt in het orkest. Maar uiteindelijk ben ik, of ik nu wel of niet een viool vasthoud, dezelfde persoon. Iemand die de muziek dient."

Mozart

Met het Orchestre de Chambre de Lausanne speelde Capuçon onlangs Mozart binnen de muren van een Zwitserse gevangenis. Maar ook voor gehandicapten, en voor jongeren in crisis. Het is allemaal deel van Capuçons streven om mensen die dat nodig hebben een hart onder de riem te steken. "Muziek doet goed." Naast het energieke en zingende Derde vioolconcert staat de gepassioneerde Symfonie nr. 40 op het menu.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie