Concert

Lucie Horsch & Rachel Podger

  1. Concertenchevron right
  2. Lucie Horsch & Rachel Podger

Een muzikaal gesprek tussen de jongste Nederlandse Muziekprijs-laureaat ooit en de koningin van de barokviool. Dat belooft synergie ten top! De blokfluit van Lucie Horsch en de viool van Rachel Podger vinden elkaar tijdens dit concert in een estafettespel op barokke noten en tijdloze volksmelodieën. Van Bach en Telemann tot de deuntjes uit John Playfords handboek The English Dancing Master: ernst en luim gaan in dit programma hand in hand.

Lucie Horsch & Rachel Podger

Opnamedatum

dinsdag 04 juni 2024

Omroep

NTR

Componisten

anoniem, Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Georg Philipp Telemann, Joseph Bodin de Boismortier, Antonio Maria Montanari

Uitvoerenden

Rachel Podger (viool), Lucie Horsch (blokfluit), Chad Kelly (Arrangeur)

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

Laurenskerk, Rotterdam

Lucie Horsch heeft de leeftijd van de dochters van Rachel Podger, dus er staan in zekere zin ook twee generaties op het podium. In gesprek met het Avondconcert vertelt Horsch dat ze leert van de ervaring van haar muzikale partner. "Het gaat niet alleen om hoe iemand speelt of om hoe iemand muziek maakt, maar ook alles daaromheen. Hoe iemand in het leven staat, hoe iemand omgaat met onverwachte omstandigheden op de dag van een concert, hoe iemand omgaat met stress."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie