Concert

Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging

  1. Concertenchevron right
  2. Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging

Nergens ter wereld wordt de Matthäus-Passion zo vaak opgevoerd als in Nederland. Bachs meesterwerk is hier ongekend populair met vele uitvoeringen in het hele land tijdens de passietijd. De Nederlandse Bachvereniging is al meer dan 100 jaar één van de belangrijkste pleitbezorgers van de Matthäus-Passion.

Philippe Herreweghe

In 2019 stond dirigent Philippe Herreweghe voor de Nederlandse Bachvereniging. Hij is iemand die Bachs muziek graag voor zichzelf laat spreken. Het passieverhaal houdt hij liever helder in plaats van het te overladen met drama. Maar zijn uitvoeringen klinken wel intens en fijnzinnig.

Ervaring

Philippe Herreweghe voert de vocale muziek van Johann Sebastian Bach al tientallen jaren uit. En zijn ervaring met het gebruik van authentieke instrumenten maken Herreweghe één van de meest gevraagde dirigenten voor de Matthäus-Passion.

Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereninging

Opnamedatum

woensdag 10 april 2019

Omroep

NTR

Componisten

Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden

David Erler (countertenor), Hana Blaziková (sopraan), Wolf Matthias Friedrich (bas), Robin Tritschler (tenor), Alex Potter (alt), Benedict Hymas (tenor), Jacob Pilgram (Evangelist; tenor), Kresimir Strazanak (Christus; bas), Grace Davidson (sopraan), Philippe Herreweghe (Dirigent), Koor van de Nederlandse Bachvereniging, Kampen Boys Choir

Ensembles

Nederlandse Bachvereniging

Tijdperken

Barok

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie