Evenement

Een opvolger voor Nomaden

foto: Joël Bons
  1. Evenementenchevron right
  2. Een opvolger voor Nomaden

Componist Joël Bons voltooit voor zijn tot orkest uitgebreide Atlas Ensemble een nieuw werk dat na zijn veelgeprezen Nomaden wederom een grootse toevoeging aan zijn oeuvre vormt.

Programma

Atlas Orkest
Ed Spanjaard, dirigent

Bons - nieuw werk
(wereldpremière, opdracht Oranjewoud Festival, Holland Festival en NTR ZaterdagMatinee)

Verbinding

Sinds 2023 schrijft Joël Bons in opdracht van het Oranjewoud Festival aan een reeks voorstudies en stukken, die zullen uitgroeien tot een groots meerdelig werk dat tijdens dit concert zijn wereldpremière beleeft. Het is niet alleen net als Nomaden een overweldigende klankwereld, het is ook een traject naar een heus Atlas Orkest. Bij Nomaden, dat Joël Bons in 2019 de Grawemeyer Award, de ‘Nobelprijs voor de muziek’ opleverde, stond vooral de cello in de schijnwerpers. Nu is de hoofdrol weggelegd voor het collectief dat zo werkelijk de verbinding van culturen symboliseert.


Intercultureel geluid

Met het Atlas Ensemble, dat in 2002 zijn debuut maakte, richtte Joël Bons een gezelschap op dat de muziekculturen van onder andere China, Japan, India, Iran, Armenië, Azerbeidzjan, Syrië, Turkije en Europa verenigt. De combinatie van vele verschillende snaar-, blaas- en andere instrumenten zorgt voor een indrukwekkend intercultureel geluid. Dit is het allereerste concert van het Atlas Orkest.


Spiegelzaal 13.40 – 14.05 uur
Frederike Berntsen in gesprek met Joël Bons

Datum:

zaterdag 21 juni 2025 14:15 - zaterdag 21 juni 2025 16:00

Locatie:

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie