Concert

Yang Yang Cai speelt Saint-Saëns Vijfde pianoconcert

foto: Maro Broggreve
  1. Concertenchevron right
  2. Yang Yang Cai speelt Saint-Saëns Vijfde pianoconcert

Phion neemt je mee naar het kleurrijke Frankrijk van de negentiende eeuw met Saint-Saens’ Egyptisch pianoconcert en de Symfonie in d van Franck.

Egyptisch Pianoconcert
Een naam om te onthouden: Yang Yang Cai. Met haar bachelor-diploma van het Amsterdams Conservatorium dat ze met de hoogste onderscheiding behaalde, is ze één van de grote aanstormende pianotalenten in ons land. Niet voor niets is ze meervoudig prijswinnares op diverse YPF-concoursen en is ze al op vele nationale- en internationale podia te horen geweest. In dit geheel Franse programma van Phion speelt zij het exotische Vijfde Pianonconcert van Saint-Saëns. Gecomponeerd op één van zijn vele vakanties in Egypte klinkt het werk met zijn vele Arabische motiefjes als een levendige soek in het Midden-Oosten.

Franse symfonie
Dirigent in dit programma is de uit Taiwan afkomstige Tung-Chieh Chuang. In 2015 winnaar van het prestigieuze Malko Dirigentenconcours in Kopenhagen en inmiddels chef-dirigent van de Bochumer Symphoniker. Hij is een veelgevraagd gastdirigent in Europa. Voor zijn debuut bij Phion leidt hij het orkest in de Symfonie in d van César Franck. Het is de enige symfonie die hij componeerde en behoort samen met de Fantastique van Berlioz tot de grootste van het negentiende-eeuwse Frankrijk. Van diezelfde Berlioz opent het concert met de flamboyante en grillige ouverture Le Corsaire. Net als het werk van Saint-Saëns een vakantiecompositie, met als decor de levendige haven van Nice

Bron: musisenstadstheater.nl.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 22 oktober 2022

Omroep

NTR

Componisten

Hector Berlioz, César Franck, Camille Saint-Saëns

Uitvoerenden

Yang Yang Cai (piano), Tung-Chieh Chuang (Dirigent)

Ensembles

Phion

Tijdperken

Romantisch

Locatie

Musis, Arnhem

Ster advertentie
Ster advertentie