Concert

Bach out of Bounds

foto: Alkaloid
  1. Concertenchevron right
  2. Bach out of Bounds

The Baroque Origins of Progressive Death Metal

Alkaloid is één van de meest toonaangevende bands binnen de Progressive Death Metal, met bandleden afkomstig uit de grootste bands uit het genre. Misschien niet een band die je op een festival rondom de muziek van J.S. Bach zou verwachten. Maar Alkaloid hanteert een drastisch breder muzikaal palet dan binnen de Death Metal gebruikelijk is. Samen met een aantal klassieke topmusici gaan zij het werk van Bach en eigen stukken op niet eerder gedane wijze met elkaar verbinden. De grenzen tussen Barok, wereldmuziek en extreme metal worden van tafel geveegd en tot een hybride geheel gesmeed.

Alle werken worden speciaal gearrangeerd door Florian Magnus Maier en aangevuld door een wereldpremière in opdracht van het Bachfestival Dordrecht, gefinancierd door het FPK. De grens tussen oud en nieuw, klassiek en metal, subtiel en bruut worden op verrassende wijze vervaagt, om het bewijs te kunnen leveren dat Bach van alle tijden en genres is.

Bach out of Bounds

Opnamedatum

zaterdag 29 juni 2024

Omroep

NTR

Componisten

Johann Sebastian Bach, Florian Magnus Maier, Hannes Grossmann, Christian Münzner

Uitvoerenden

Florian Magnus Maier (Arrangeur), Rianne Wilbers (zang), Julija Hartig (viool), Oene van Geel (altviool), Chrysa Tsaltampasi (sopraan), Ketevan Roinishvili (cello), Marieke Hopman (accordeon)

Ensembles

Alkaloid

Tijdperken

Nieuwste muziek, Hoog barok

Locatie

Bibelot, Dordrecht

Ster advertentie
Ster advertentie