Concert

Februari Festival: Saint-Saëns

foto: amare.nl
  1. Concertenchevron right
  2. Februari Festival: Saint-Saëns

Het Februari Festival staat dit jaar in het teken van Camille Saint-Saëns (1835-1921). Tot de jaren twintig van de vorige eeuw behoorde Saint-Saëns tot de meest gespeelde Franse componisten, al is hij bij het grote publiek slechts bekend om hooguit vijf werken.

Als muziekrecensent schreef Saint-Saëns eens: "De componist die zich niet happy voelt bij mooie melodieën, harmonische klankkleuren en een goede opeenvolging van akkoorden, begrijpt slechts weinig van de kunst." Zijn vakmanschap is ongeëvenaard en zijn muziek is virtuoos, energiek, overrompelend, nooit clichématig of goedkoop. Saint-Saëns was wars van effectbejag. Geworteld in de klassieke traditie plaveide hij de weg voor de zo kenmerkende Franse muziek uit de 20ste eeuw.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 04 juli 2021

Omroep

NTR

Componisten

Claude Debussy, Camille Saint-Saëns, Eugène Ysaÿe

Uitvoerenden

Renate Arends (sopraan), Peter Nilsson (piano), Jeroen Dupont (viool), Quirine Viersen (cello), Thomas Beijer (piano), Floris Onstwedder (trompet), Pieter van Loenen (viool), Coraline Groen (viool), Dana Zemtsov (altviool), Pieter de Koe (cello), James Oesi (contrabas), Alexander Ullman (piano)

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Nieuwe Kerk, Den Haag

Ster advertentie
Ster advertentie