Concert

Hannes Minnaar speelt Mozart

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Hannes Minnaar speelt Mozart

Hannes Minnaar soleert in Mozarts grootschalige en contrastrijke Pianoconcert nr. 25. Duncan Ward, nieuwe chef bij de philharmonie zuidnederland, leidt Schumanns Derde symfonie.

Hannes Minnaar met philharmonie zuidnederland

Opnamedatum

zondag 28 mei 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann

Uitvoerenden

Hannes Minnaar (piano), Duncan Ward (Dirigent)

Ensembles

Philharmonie Zuidnederland

Tijdperken

Klassiek, Romantisch

Locatie

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Bekijk het concert

Video niet beschikbaar

Hannes Minnaar in Mozart

Met zijn meest recente album oogstte Hannes Minnaar wederom veel lof. "De perfecte trillers verraden gespierde vingers. En smaak, natuurlijk", schreef de Volkskrant over zijn interpretatie van de Goldbergvariaties. Ook in Mozarts Pianoconcert nr. 25 kan Minnaar die kwijt. Het grootschalige en contrastrijke werk klinkt op dit concert bij philharmonie zuidnederland.

Duncan Ward leidt Schumann

Sinds kort is de Brit Duncan Ward vaste dirigent bij de philharmonie zuidnederland. "Ik wil concerten creëren waarbij de musici vergeten dat ze noten spelen en de luisteraar vergeet dat ‘ie aan het luisteren is", zei hij in BN De stem. Ward leidt tijdens dit Schumanns Derde symfonie. De ‘Rheinische’: Schumann liet zich inspireren door de Rijn, stromend door de stad Düsseldorf waar hij een nieuwe start poogde te maken. Maar ook door de aan diezelfde rivier gelegen Keulse kathedraal, die een immense indruk op hem maakte. Het werk is zonnig, optimistisch en vastbesloten – Schumann wist nog niet dat hij zich enkele jaren later in de Rijn zou proberen te verdrinken.

Programma

philharmonie zuidnederland
Duncan Ward (dirigent)
Hannes Minnaar (piano)

Het Zondagochtend Concert

Ster advertentie
Ster advertentie