Concert

Katharine Dain en Sam Armstrong brengen Mozart, Schumann en Debussy

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Katharine Dain en Sam Armstrong brengen Mozart, Schumann en Debussy

Het internationaal geprezen duo Katharine Dain en Sam Armstrong in een recital met een nachtelijke sfeer. Je hoort liederen van Mozart en Debussy tot Korngold en Samuel Barber.

Katharine Dain en Sam Armstrong brengen Mozart, Schumann en Debussy

Opnamedatum

zondag 19 maart 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart, Claude Debussy, Robert Schumann, Francis Poulenc, Samuel Barber, Erich Wolfgang Korngold

Uitvoerenden

Katharine Dain (sopraan), Sam Armstrong (piano)

Tijdperken

Klassiek, Vroeg twintigste eeuw, Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Katharine Dain en Sam Armstrong

De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain bracht in 2020 een liedalbum uit met de Britse pianist Sam Armstrong. Regards sur l’Infini werd door The Guardian een "uitzonderlijk goed gepolijste en doordachte cd" genoemd. Dain en Armstrong brachten werk van Franse componisten als Debussy en Messiaen. In het Zondagochtend Concert hoor je een recital onder de titel Words only the night can hear.

Mozart, Schumann en Debussy

Katharine Dain en Sam Armstrong maken een eigenzinnige keuze uit het liedrepertoire van Mozart tot Samuel Barber. Met, ook al is het ochtend, een nachtelijke sfeer. Zo zingt Dain Mozarts tedere Abendempfindung en Korngolds licht-mysterieuze Welt ist stille eingeschlafen. Schumanns Stille Tränen vertelt over het verdriet dat ’s nachts heimelijk wordt beleefd. Van Debussy klinkt onder meer het poëtische Harmonie du soir, naast twee andere liederen op tekst van Baudelaire. Van Poulenc hoor je de drie delen van Métamorphoses, waaronder het bijzondere Paganini, op wel heel dromerige tekst. Een recital om de rest van de dag over na te mijmeren.

Bron: concertgebouw.nl

Ster advertentie
Ster advertentie