Concert

In memoriam Bernard Haitink

foto: Milagro Elstak
  1. Concertenchevron right
  2. In memoriam Bernard Haitink

Op 21 oktober overleed de geliefde eredirigent van het Concertgebouworkest Bernard Haitink. Het Concertgebouworkest heeft veel aan hem te danken en daarom wordt er stilgestaan bij de relatie die het Concertgebouworkest en Haitink gedurende 65 jaar met elkaar hadden. Dit concert is opgedragen ter nagedachtenis aan Bernard Haitink.

Bernard Haitink
Tussen 1961 en 1988 stond Bernard Haitink aan het roer van het Concertgebouworkest. Sinds 1999 was hij eredirigent van het orkest en leidde hij het orkest nog vele malen, voor het laatst in januari 2019. Het Concertgebouworkest staat onder leiding van honorair gastdirigent Iván Fischer. Bernard Haitink en Iván Fischer hadden zeer veel respect en bewondering voor elkaar en probeerden vaak elkaars concerten bij te wonen.

Iván Fischer leidt Gustav Mahlers Eerste symfonie en een nieuw werk van de Britse componist Mark-Anthony Turnage, A Cortege for Bernard Haitink. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig bij het concert en sprak na afloop met musici en met nabestaanden van Haitink.

Bron: concertgebouw.nl

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 04 februari 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Franz Schubert, Gustav Mahler, Mark-Anthony Turnage

Uitvoerenden

Iván Fischer (Dirigent)

Ensembles

Koninklijk Concertgebouworkest

Tijdperken

Nieuwste muziek, Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie