Fragment

Grazyna Bacewicz door het Silesian String Quartet

  1. Fragmentenchevron right
  2. Grazyna Bacewicz door het Silesian String Quartet

Het Silesian String Quartet en pianist Piotr Salajczyk spelen kamermuziek van de Poolse componiste Grazyna Bacewicz.

Het Silesian String Quartet is een van de vooraanstaande strijkkwartetten in Polen. Ze zijn internationaal bekend en ze spelen wereldwijd in de belangrijke zalen. Het kwartet richt zich op de hoogtepunten uit de canon van de kamermuziek, maar heeft ook een sterke focus op werk van hedendaagse componisten.

Grazyna Bacewicz is de tweede Poolse vrouw die nationale en internationale bekendheid kreeg als componist. Ze studeerde viool, piano en compositie in Warschau en vertrok vervolgens naar Parijs om daar bij onder andere Nadia Boulanger verder te studeren. Ze speelde een paar jaar als eerste violist in het Poolse Radio Orkest. Na de oorlog begon ze als docent aan het conservatorium in Lodz en in de jaren daarna verlegde ze haar interesse steeds meer in de richting van componeren. Ze overleed in 1969 in Warschau.

Programma

Silesian String QuartetSzymon Krzeszowiec, Arkadiusz Kubica (viool), Łukasz Syrnicki (altviool), Piotr Janosik (cello)Piotr Salajczyk (piano)Bacewicz - Strijkkwartet nr.5Bacewicz - Pianokwintet nr.1Opname 11 juli 2020, Katowice