Fragment

NTR presenteert Camerata Delft, Wendy Roobol en Marc Krone met Pärt en Boccherini

  1. Fragmentenchevron right
  2. NTR presenteert Camerata Delft, Wendy Roobol en Marc Krone met Pärt en Boccherini

NTR nodigt Camerata Delft, sopraan Wendy Roobol en stemacteur en regisseur Marc Krone uit voor een concert in MuziekHaven Zaandam. Op het programma staat muziek van Arvo Pärt en Luigi Boccherini.

De in Nederland sterk levende passietraditie, waarbij jaarlijks in de weken voor Pasen vele uitvoeringen van Matthäus- en Johannespassies plaatsvinden, is door de coronacrisis ruw tot stilstand gekomen. In 2020 werd vlak voor de passietijd de eerste lockdown ingesteld. Voor 2021 kunnen koren geen Passieconcerten plannen, omdat ze nog steeds nauwelijks kunnen repeteren. Zowel voor publiek als voor koorzangers en professionele musici is dit een hard gelag.

Ensemble Camerata Delft en sopraan Wendy Roobol bieden een coronaproof alternatief. Met tranen langs haar wangen is een passieconcert in kleine bezetting, zodat het ook met in achtneming van de geldende maatregelen kan plaatsvinden. Thematisch past het Stabat Mater van Luigi Boccherini voor sopraan en strijkkwintet, in dit project voorafgegaan door het meditatieve Psalom van Arvo Pärt, perfect in de passietijd. Dankzij de vertaling van acteur Marc Krone die het geheel ook zal ensceneren, krijgt het concert een dramatische toevoeging en kan de ervaring voor luisteraars vergelijkbaar zijn met het bijwonen van een Matthäus- of Johannespassie.

Programma

Camerata DelftWendy Roobol (sopraan)Marc Krone (stemacteur en regie) Met tranen langs haar wangenPärt - Psalom - voor strijkkwartetBoccherini - Stabat Mater - voor sopraan en strijkkwintet Opname 23 maart 2021, MuziekHaven, Zaandam