Fragment

NTR presenteert het Matangi Quartet met sopraan Marene Elgershuizen

  1. Fragmentenchevron right
  2. NTR presenteert het Matangi Quartet met sopraan Marene Elgershuizen

De redactie van het Avondconcert biedt een podium aan ensembles van Nederlandse bodem. Het Matangi Quartet speelt samen met sopraan Marene Elgershuizen een programma met muziek van Valentyn Silvestrov en Anthony Fiumara.

Het Matangi Quartet heeft zich in hun meer dan 20-jarige bestaan bewezen als een veelzijdig strijkkwartet. Ze zijn een graag gezien ensemble op nationale in internationale podia en ze gaan gedurfde samenwerkingen niet uit de weg. Zo speelden ze onder meer samen met klassieke topmusici, maar ook met cabaretiers als Youp van 't Hek en Herman van Veen, singer-songwriters als Lori Lieberman en Tom McRae en jazzmusici als trompettist Eric Vloeimans, pianist Michiel Braam en zangeres Mathilde Santing.

Beitske de Jong in gesprek met Maria-Paula Majoor van het Matangi Kwartet.

Marene Elgershuizen is een veelgevraagde en veelzijdige Nederlandse dramatische-coloratuursopraan. Ze zong onder meer in de Markus Passion van Reinhard Keiser, Mendelssohns zetting van Psalm 42 en Beethovens Mis in C. Ze maakte haar debuut in het Concertgebouw van Amsterdam met de mezzopartij in Duruflés Requiem en Carmina Burana van Orff.

Beitske de jong in gesprek met componist Anthony Fiumara.

Programma

Matangi KwartetMaria-Paula Majoor, Daniel Torrico (viool)Karsten Kleijer (altviool)Arno van der Vuurst (cello)Marene Elgershuizen (sopraan)Silvestrov - Strijkkwartet no.1Fiumara-  I Dreamed in the Cities at NightFiumara - EmilyRechtstreeks vanuit MuziekHaven in Zaandam