Fragment

Deze week in Panorama Zondag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Deze week in Panorama Zondag

Carel Kraayenhof

Wie was er niet ontroerd door de traan van prinses Maxima op de klanken van ‘Adiós Nonino’? De muziek van zijn bandoneon werd de soundtrack van het koninklijk huwelijk. Musicus Carel Kraayenhof is er nog steeds trots op. Net als op al die andere muziek die hij solo of samen speelde. Hij is autodidacticus en richtte drie tangobands op, schreef ruim zestig muziekstukken en won twee Edisons.

Hij leende zijn instrument uit aan Astor Piazolla en raakte bevriend met hem. Dit jaar brengt hij een ode aan zijn vriend en inspirator met zijn voorstelling ‘100 jaar Piazolla.’ Maar of er ook werk van Piazolla bij Carel’s keuze voor Panorama Zondag zit?

In Panorama Zondag vertelt hij over de film Spartacus die hij als kleine jongen in de bioscoop zag en veel indruk op hem maakte. En over de film Nomadland die hij onlangs zag en hem net zo raakte. Onrecht, empathie en opstaan tegen onderdrukking lopen als een rode draad door de uitzending. Ook vertelt hij over de muziek van zijn jeugd en laat hij ons lachen met een sketch van Herman Finkers. Want humor bevrijdt.

Foto door: Casper Rila