Fragment

Fotoreportage: Holland Baroque in Suriname

  1. Fragmentenchevron right
  2. Fotoreportage: Holland Baroque in Suriname

Holland Baroque gaat naar Suriname voor een muzikale ontmoeting met de leerlingen van de School voor Jong Talent in Paramaribo. Ze reizen samen met zangers Lucretia Starke en Arturo den Hartog die daar allebei op de koorschool hebben gezeten en die inmiddels in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium studeren. Verslaggever Beitske de Jong maakt dagelijks een reportage voor Podium. Fotograaf Coco Duivenvoorde reist ook mee voor een fotoverslag.

Holland Baroque is van 4 tot met 11 mei op reis in Suriname. Tijdens hun reis hebben ze verschillende muzikale ontmoetingen. Ze repeteren met de leerlingen van de Kathedrale Koorschool voor het concert aan het eind van de reis, maar ze treden ook op met een spoken word artiest.

Op zaterdag bezoeken de musici Brokopondo, een district in het binnenland van Suriname. Het plan is om daar in de toekomst ook een school voor muzikaal talent op te richten.

De klimatologische omstandigheden voor de instrumenten zijn heel anders dan gebruikelijk: hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zorgen voor behoorlijke uitdagingen. Tineke Steenbrink speelt in de meeste gevallen op een elektronisch keyboard op standje klavecimbel.

Beitske de Jong maakt elke dag een reportage voor Podium.

In Brokopondo bezoeken veel kinderen het concert.

In de schitterende houten kathedraal in Paramaribo klinkt waarschijnlijk voor de eerste keer een klavecimbel tijdens het concert op zondag.

Luister alle reportages van Beitske de Jong terug via de website van Podium. Op 29 mei is om 18:25 uur op NPO 2 Extra een documentaire te zien van de hele reis van Holland Baroque, Lucretia Starke en Arturo den Hartog. Meer informatie over de reis van Holland Baroque, de concerten in Suriname en de crowdfundactie voor de opknapbeurt van het muzieklokaal van de School voor Jong Talent staat op de site van Holland Baroque.