Bevrijding

Zing mee: De Nieuwe Wereld

  1. Klassiekchevron right
  2. Zing mee: De Nieuwe Wereld

NPO Klassiek presenteert 'Zing mee: De Nieuwe Wereld'. Zing mee met een vierstemmig arrangement van het Largo uit de Negende symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' van Antonín Dvořák.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond in een vrouwenkamp op Sumatra iets bijzonders plaats. De gevangenen zochten in het kamp naar een manier om alle ellende het hoofd te kunnen bieden. Ze herinnerden zich klassieke muziekstukken, maar hadden geen muziekinstrumenten tot hun beschikking. Daarom besloten ze de orkestmuziek te gaan zingen, zonder woorden. Het zogeheten stemmenorkest voerde in het kamp muziek uit van o.a. Antonín Dvořák, het Largo uit zijn Negende symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld'. De muziek bood de vrouwen troost en kracht om te overleven.

In het kader van bevrijding biedt NPO Klassiek een vierstemmig vocaal arrangement aan van het Largo van Dvořák, geschikt voor een ensemble of koor met sopraan, alt, tenor en bas.

Met gratis downloadbare bladmuziek, een professionele opname van het arrangement en meezing-versies waarin steeds een andere stem is uitgelicht.

Ga naar Zing mee: De Nieuwe Wereld

Virtueel Bevrijdingskoor

Omdat veel zangers vanwege de coronacrisis niet samen konden zingen, hebben we alle zangers de mogelijkheid geboden om online deel te nemen aan het Virtueel Bevrijdingskoor.

Meer over het Virtueel Bevrijdingskoor

Ster advertentie
Ster advertentie