Actueel

Klassiek viert de zomer met pianist Thomas Beijer

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer met pianist Thomas Beijer

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur. In deze aflevering ontmoet presentator Floris Kortie pianist Thomas Beijer.

Obsessie
Thomas Beijer is een succesvol klassiek pianist. Hij kreeg les van de beroemde Nederlandse pianopedagoog Jan Wijn. En die ‘vergiftigde’ hem met het Spanje-virus. Thomas raakte geobsedeerd door Spanje. Hij wilde zoveel mogelijk muziek leren spelen, ging naar flamencodansen kijken en verzamelde alles wat los en vast zat.

Flamencofestival
In het programma gaat Thomas kijken naar het Flamencofestival in Rotterdam. De flamenco spreekt Thomas bijzonder aan. Hij voelt zich verwant met de levenshouding waarin de pijn met opgeheven hoofd gedragen wordt. De trots verbergt de innerlijke ziel die alleen een uitweg vindt in de klaagliederen van de flamenco. Thomas heeft al met veel Spaanse musici gespeeld maar nog nooit een echte flamencozangeres begeleid. In Rotterdam ontmoet hij Ermina Fernandez Cordoba. Een pittige sympathieke zangeres die wel de uitdaging om met Thomas te spelen aandurft. Samen gaan ze de liederen van Manuel de Falla te lijf en dat levert een ontroerende uitvoering op.

Video niet beschikbaarKlassiek viert de zomer

In Klassiek viert de zomer volgen we tien super-getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. Klassiek viert de zomer bekijk je van 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur op NPO 2. Aansluitend zie je op NPO 2 extra (themakanaal) optredens of documentaires uit de betreffende muziekstijl.
Ster advertentie
Ster advertentie