Actueel

November Music 2018: muziek van nu

  1. Klassiekchevron right
  2. November Music 2018: muziek van nu

November Music is hét festival voor muziek van nu. Het is zelfs het belangrijkste internationale festival voor actuele muziek in Nederland. Van 2 tot en met 12 november vindt de 26ste editie plaats in Den Bosch. NPO Radio 4 is erbij! Bekijk hier wat je allemaal van November Music kunt horen en wanneer.

Kate Moore - 3 en 4 november
De Australisch-Nederlandse componist Kate Moore is dit jaar festivalcomponist. Van haar gaat het speciaal voor het festival geschreven requiem Lux Aeterna: VIVID in wereldpremière, een werk vol spirituele verbeeldingskracht. Ze componeerde het voor de combinatie van oude muziekspecialisten Cappella Pratensis, a cappella vrouwengroep Wishful Singing, TEMKO en Kate Moore’s eigen Herz Ensemble.

Luister op 4 november vanaf 20.00 uur naar het Avondconcert met deze wereldpremière van Lux Aeterna: VIVID. Op zaterdag 3 november vertelt Kate Moore in een interview meer over dit stuk in Vrije Geluiden.

Meer over Kate Moore en andere componistes

Steven Kamperman - 4 november
Op 4 november is componist Steven Kamperman live te gast in de studio van Vrije Geluiden. Zijn werk Hildegard gaat in première op het festival.

Religieuze muziek - 10 en 11 november
Op deze dagen is in Vrije Geluiden veel aandacht voor religieuze muziek naar aanleiding van het 'Symposium Muziek & Religie: Hemels of Hels.'

Calefax, Asperghis en Stacy Garrop - 11 november
Met deze première van Wind Waves gaat een lang gekoesterde wens van Calefax in vervulling. Het kwintet werkte intensief samen met componist Aperghis aan het nieuwe werk. Bachs' meest experimentele werk, Die Kunst der Fuge, vormde een belangrijke inspiratiebron voor de componist. Naast deze langverwachte première speelt Calefax een spiksplinternieuw werk van de jonge Amerikaans componiste Stacy Garrop die opvalt met haar kleurrijke en lyrische muzikale verhalen.

Dit bijzondere concert wordt uitgezonden op 11 november vanaf 20.00 uur naar het Avondconcert.

Ster advertentie
Ster advertentie