Actueel

Beleef het Holland Festival op NPO Radio 4

  1. Klassiekchevron right
  2. Beleef het Holland Festival op NPO Radio 4
Het Holland Festival zet in 2018 hun traditie van vernieuwing voort. Dit jaar vol kunstenaars en musici die volgens thema ‘grenzen en scheidslijnen’ opzoeken. Stercomponist Sir George Benjamin staat centraal in het programma. Verwacht prachtige muziek die net even anders is. De grenzen opzoeken om thuis te komen. Beleef het op NPO Radio 4
Zaterdag 16 juni - 19.00 – 23.00
Opera Live - Les contes d’Hoffmann van Jacques Offenbach
Werkelijkheid en fantasie lopen in elkaar over in dit werk van Offenbach. Verhalen van E.T.A. Hoffman, met in de hoofdrol diezelfde Hoffman vormen de basis van deze ‘opéra fantasique’.
Produktie van de Nationale Opera
Zondag 24 juni - 20.00 – 23.00 uur
Avondconcert
De feestelijke Holland Festival Proms staan dit jaar in het teken van George Benjamin. Onder leiding van Martyn Brabbins laat her Radio Filharmonisch Orkest de reikwijdte van zijn muziek horen.
Tijdens het tweede deel van de avond hoor je de highlights van het concert dat het wereldberoemde Kronos Quartet een dag lang in het Muziekgebouw aan ’t IJ gaf.
Donderdag 28 juni - 20.00 – 22.30 uur
Avondconcert - Gurdjieff Ensemble
Een muzikale hommage aan Syrië en Armenië. Het Gurdjieff Ensemble blinkt uit in hun vertolking van Armeense muziek, terwijl Hewar succesvol Arabische muziek mengt met jazz en klassieke muziek.
Opname gemaakt op 22 juni.
Dinsdag 3 juli - 20.00 – 22.30 uur
Avondconcert - Lessons in Love van George Benjamin
Een opera over een koning die tussen liefde en regeren een noodlottige beslissing neemt. Klassiek thema, gloednieuwe muziek van Benjamin.Lessons in Love and Violence is een coproductie tussen de Nationale Opera en Holland Festival en wordt gedirigeerd door de componist zelf.

KLASSIEK GEEFT: GUN ALLE KINDEREN EEN INSTRUMENT

Tot en met 29 juni staat NPO Radio 4 in het teken van Klassiek Geeft, een initiatief dat als doel heeft om de muzikale ontwikkeling van alle basisschoolkinderen te stimuleren.

Gun alle kinderen een instrument
Wil jij kinderen een betere muzikale ontwikkeling geven? Gun ieder kind een instrument en kom nu zelf in actie: doe een donatie of vraag een muziekstuk aan.

Doneer hier voor Klassiek Geeft

Ster advertentie
Ster advertentie