Actueel

Pekka Kuusisto bereidt zich voor op Prinsengrachtconcert

  1. Klassiekchevron right
  2. Pekka Kuusisto bereidt zich voor op Prinsengrachtconcert

Op 17 augustus speelt topviolist Pekka Kuusisto op het Prinsengrachtconcert. Presentator Hans van den Boom zocht hem op in zijn thuisland Finland, om te kijken hoe hij zich op dit evenement voorbereidt.

Pekka Kuusisto neemt het hoofdprogramma voor zijn rekening en is daar erg enthousiast over:

"Het Prinsengrachtconcert brengt op zoveel manieren plezier. Het is een geweldige traditie om bij betrokken te mogen zijn. Het is een unieke combinatie van een concert en een feest. Ik mag samen met vrienden op deze avond muziek maken terwijl we op een drijvend podium op de gracht staan. Ik kijk er naar uit om er samen met het enthousiaste publiek in Amsterdam, een van de mooiste steden ter wereld, een muzikale avond vol liefde van te maken."

Camerata RCO, een ensemble bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, zal hem begeleiden.

Multidisciplinair

Pekka is ontzettend muzikaal. Al sinds zijn derde levensjaar speelt hij viool. Naast vioolspelen is hij ook bedreven in dirigeren, componeren en pianospelen. Ook zijn vader en broer zijn geen onbekenden in de wereld van klassieke muziek.

Aan de Amsterdamse grachten

Het Prinsengrachtconcert wordt elk jaar traditiegetrouw afgesloten met het lied Aan de Amsterdamse grachten. Hans en Pekka oefenen alvast samen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Prinsengrachtconcert vindt plaats op zaterdag 17 augustus 2019 en wordt uitgezonden bij ons op de radio én op NPO 2.

Ster advertentie
Ster advertentie