Actueel
NTR

Operadirecteur Ivan van Kalmthout weg bij Operahuis in Lissabon

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Operadirecteur Ivan van Kalmthout weg bij Operahuis in Lissabon

De Nederlandse artistiek directeur Ivan van Kalmthout is per direct weg bij het Teatro Nacional São Carlos in Lissabon.

Van Kalmthout werkte sinds vorig jaar bij het Portugese operahuis, en zijn contract liep nog tot 2027. In een verklaring laat het operahuis weten dat de artistieke activiteiten gewoon worden voortgezet.

Podium belde eerder vandaag met Ivan van Kalmthout. Hij vertelde dat hij al eerder twijfels over de samenwerking had geuit. Toen werd besloten toch nog door te gaan, maar afgelopen week zijn Van Kalmthout en het operahuis in Lissabon tot de conclusie gekomen het contract te beëindigen. Hij noemt verschillen in werkwijze als voornaamste reden.

Ivan van Kalmthout kijkt niettemin terug op een fijne periode in Lissabon. “Ik heb heel leuk werk gehad, leuke collega’s en ik ben trots op wat ik heb kunnen doen,” aldus Van Kalmthout. Hij kijkt erg uit naar het openingsconcert van het volgende seizoen. En in maart 2025 is een bijzondere productie van hem te zien in het Teatro Nacional São Carlos. En wie naar Portugal gaat deze zomer: tot 1 augustus is er nog het Festival ao Largo, op het plein voor het theater van Lissabon. Van Kalmthout was ook daarbij nauw betrokken.

Ster advertentie
Ster advertentie