Actueel

Yo-Yo Ma in prachtige Bach-videoclip

foto: Vevofoto: Vevo
  1. Klassiekchevron right
  2. Yo-Yo Ma in prachtige Bach-videoclip

De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma is in een prachtige video te zien waarin hij de Prélude speelt uit Bachs Eerste cellosuite. De cellist speelt het meesterwerk met de op achtergrond de iconische skyline van New York.
De rustgevende klanken nemen je mee naar verschillende scènes - van een balletstudio, een ijsbaan. En van een atelier voor keramiek naar een kleermakersworkshop. De video bestaat uit clips die naar het Yo-Yo Ma heeft gekregen van verschillende mensen over de hele wereld als reactie op de vraag 'Laat de wereld zien hoe jij jezelf uitdrukt en wat jou community verenigt.

Six Evolutions

Dit project is onderdeel van een wereldwijde Bach-reis die Yo-Yo Ma de komende twee jaar gaat onderneemt: Six Evolutions. Het is een nieuwe reis met zes Cellosuites van Johann Sebastian Bach. Perfecte Muziek om te delen met mensen die evenwicht en troost zoeken in deze tijden van ongekende verandering."

Sociale kwesties

In de komende jaren speelt Yo-Yo Ma alle zes de Cellosuites op zes continenten, op bekende maar ook op bijzondere locaties. Elk concert wordt gevolgd door een evenement dat mensen in beweging gaat brengen. Dat zijn evenementen die mensen en organisaties bijelkaar brengen om urgente sociale kwesties aan te pakken. De concerten en actiedagen en een cd Six Evolutions nodigt iedereen uit om anders te denken over de rol van cultuur in de samenleving.

Bekijk Bachs Eerste Cellosuite door Yo-Yo Ma

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie