Actueel

Aretha Franklin (76) overleden

  1. Klassiekchevron right
  2. Aretha Franklin (76) overleden

De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden. Ze kampte al jaren met problemen met haar gezondheid. Franklin overleed thuis, in het bijzijn van familie en vrienden.

De 'Queen of Soul' trad in november 2017 voor het laatst op, tijdens een benefietgala voor de Elton John AIDS Foundation. Dit jaar zegde ze enkele concerten af omdat ze te zwak was.

Muziek
In de jaren 60 maakte ze furore met nummers als 'Respect','I say a litte prayer' en 'Think'. Hall of Fame Franklin kreeg achttien Grammy Awards en werd in 1987 als eerste vrouw opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook kreeg ze de National Medal of Arts, de hoogste Amerikaanse kunstonderscheiding. Het muziektijdschrift Rolling Stone riep Franklin uit tot beste zangeres ter wereld.

Luister
In 1998 stond tijdens de uitreiking van de Grammy Awards op het programma dat Pavarotti zou komen optreden. Helaas moest hij zich hiervoor op het laatste moment op doktersadvies afmelden. In zijn plaats zong Aretha Franklin het wereldberoemde Nessun Dorma, uit de opera Turandot van Puccini. Het werd een van de vele memorabele optredens uit haar carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In De ochtend van 4 sprak zangeres Shirma Rouse met Margriet Vroomans over Franklin.

Shirma Rouse over Aretha Franklin

Ster advertentie
Ster advertentie