Actueel

Kom langs bij het slotconcert van Klassiek Geeft

  1. Klassiekchevron right
  2. Kom langs bij het slotconcert van Klassiek Geeft

Maar liefst 300 leerlingen van scholen uit heel Amsterdam geven een bijzondere voorstelling, samen met bekende artiesten en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, onder leiding van dirigent Michael Hesselink. Parool-journalist Patrick Meershoek schreef een verhaal over de geschiedenis van de Bijlmer met in de hoofdrol een markante getuige: de Nachtegaal van de Bijlmer. Regie is in handen van Thomas de Bres.

Aan het einde van de voorstelling is de finale van Klassiek Geeft van NPO Radio 4. De klassieke zender zamelt met dit project geld in voor het Instrumentendepot Leerorkest. Bekijk hier op welke manieren je ook een bijdrage kan doen.

Deze productie valt binnen het Basispakket voor Kunst- en Cultuureducatie van de gemeente Amsterdam voor de basisscholen, uitgevoerd door Muziekcentrum Zuidoost en het Leerorkest. In het project komen muziekonderwijs, theater, letteren en beeldend onderwijs samen. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en is onderdeel van een Mocca-FCP-Cultuureducatie met Kwaliteit LeerlijnenLab.

Toegang
Publiek is van harte welkom! Je dient wel vooraf een kaartje te reserveren. Meer informatie of (gratis) toegangskaarten reserveren? Stuur een mailtje naar pr@leerorkest.nl. De voorstelling is op vrijdag 29 juni, aanvang 16:00 uur. Locatie: CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289, Amsterdam Zuidoost. Let op: Aan de deur zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.

Kom je ook naar het VIP-benefietdiner?
Direct na de voorstelling verwelkomen wij je graag op het VIP-benefietdiner. Als VIP-gast geniet je van een werelds buffet met heerlijke gerechten uit de Bijlmer. Je schuift aan tafel bij musici en artiesten die allemaal muziekeducatie voor kinderen een warm hart toedragen. Voor VIP-dinerkaarten betaal je 100 euro per persoon en steun je daarmee de actie! Bestel hier je kaarten voor het VIP-benefietdiner.


KLASSIEK GEEFT: GUN ALLE KINDEREN EEN INSTRUMENT

Tot en met 29 juni staat NPO Radio 4 in het teken van Klassiek Geeft, een initiatief dat als doel heeft om de muzikale ontwikkeling van alle basisschoolkinderen te stimuleren.

Gun alle kinderen een instrument
Wil jij kinderen een betere muzikale ontwikkeling geven? Gun ieder kind een instrument en kom nu zelf in actie: doe een donatie of vraag een muziekstuk aan.

Doneer hier voor Klassiek Geeft

Ster advertentie
Ster advertentie