Actueel

Wat doet het Instrumentendepot Leerorkest?

  1. Klassiekchevron right
  2. Wat doet het Instrumentendepot Leerorkest?

Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te leren bespelen en samen muziek te maken.

'Muziekeducatie is vaak hoogdrempelig en kostbaar. Wij vinden dat kunst voor iedereen is,' zegt Leerorkest-oprichter Marco de Souza. Het streven is om voor zoveel mogelijk kinderen een instrument beschikbaar te hebben zodat de aanschaf van een duur instrument geen obstakel meer is.

Instrumenten voor muziekonderwijsinitiatieven
Het Instrumentendepot Leerorkest geeft instrumenten in bruikleen aan muziekonderwijsinitiatieven, zoals Leerorkesten, in heel Nederland. Al meer dan 70 organisaties uit 11 provinciën maken hier gebruik van.

Instrumenten voor individuele kinderen
Kinderen of jongeren kunnen individueel een instrument lenen als zij muziekles krijgen met steun van het Jeugdcultuurfonds of Jongerencultuurfonds Amsterdam. Deze fondsen helpen met lesgeld als er thuis te weinig geld is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


KLASSIEK GEEFT: GUN ALLE KINDEREN EEN INSTRUMENT

Tot en met 29 juni staat NPO Radio 4 in het teken van Klassiek Geeft, een initiatief dat als doel heeft om de muzikale ontwikkeling van alle basisschoolkinderen te stimuleren.

Gun alle kinderen een instrument
Wil jij kinderen een betere muzikale ontwikkeling geven? Gun ieder kind een instrument en kom nu zelf in actie: doe een donatie of vraag een muziekstuk aan.

Doneer hier voor Klassiek Geeft

Ster advertentie
Ster advertentie