Actueel

Label BIS komt met milieuvriendelijke cd-hoes

  1. Klassiekchevron right
  2. Label BIS komt met milieuvriendelijke cd-hoes

Het klassieke cd-label BIS schakelt over op milieuvriendelijke cd-hoesjes. Dat laat het Zweedse bedrijf weten via een persbericht. De zogenaamde Ecopak is gemaakt van karton en bedrukt met inkt op basis van soja. BIS gebruikt milieuvriendelijke lijm en vernis op waterbasis. De verpakking is wel ongeveer 20% duurder dan een plastic 'jewel-case', maar het gewicht is lager en dus ook de transportkosten.

Van plastic naar eco
Volgens BIS-directeur Robert von Bahr moest er iets gebeuren. Voor de productie van cd-doosjes zijn jaarlijks miljoenen kilo’s plastic nodig. Von Bahr wil ook andere labels overhalen de Ecopak te gaan gebruiken. Uit onderzoek in 2009 bleek trouwens dat downloaden veel milieuvriendelijker is dan het kopen van een cd, tenzij je er natuurlijk een cd van brandt en een plastic doosje aanschaft. Hoe de Ecopak scoort is nog onbekend. De eerste BIS-cd in de nieuwe verpakking is Nomaden van de Nederlandse componist Joël Bons.

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

E-mailadres:

Ster advertentie
Ster advertentie