Actueel

NPO Klassiek in actie voor Giro555

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. NPO Klassiek in actie voor Giro555

Op 15 februari komt Nederland in actie voor de slachtoffers van de rampzalige aardbeving in Turkije en Syrië. Ook NPO Klassiek doet mee aan deze nationale Giro555-actiedag. Doneer via giro555.nl of bel naar 0800-1112.

Presentatoren in het belpanel

De hele dag zit er een belpanel met bekende Nederlanders klaar in het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum om mensen die telefonisch geld willen doneren te woord te staan. Ook NPO Klassiek-presentatoren Hein van Eekert, Jet Berkhout, Selma van Dijk en Ab Nieuwdorp nemen plaats in het belpanel. Op verschillende momenten tijdens de dag schakelen programma's op NPO Klassiek met hen.

chevron right
chevron right
foto: Jet Berkhout
Jet, Selma, Ab en Hein doen mee met het Giro555-belpanel in het Instituut voor Beeld & Geluid.

Giro555 in diverse programma's

Ook besteden onze programma's aandacht aan de actiedag. De Ochtend deed mee aan het initiatief van NPO 3FM om op zo veel mogelijk radiozenders tegelijk het nummer People help the people van Birdy te draaien.

Video niet beschikbaar

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In De Klassieken was op muzikale wijze aandacht voor de actie: opnames met de Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer staan in de schijnwerpers.

De Muziekfabriek schakelde met Jet Berkhout, die net uit het belpanel in Beeld en Geluid kwam. Zij deelde haar bijzondere ervaringen met Carine.

Video niet beschikbaar

Een bijzonder telefoontje klonk in Maatwerk: Sander nam contact op met een verslaggever van FunX, de nationale actiezender die de hele dag vanuit Beeld en Geluid te horen is.

Maatwerk: intervieuw Verslaggever FunX Giro555

In Podium werd live muziek gespeeld door Sinan Arat (ney en zang), Eren Aksahin (kopuz en oud) en Simone Bottaso (organetto).

Video niet beschikbaar

Zangeres Meral Polat vertelt over het benefietconcert op 17 februari dat ze aan het organiseren is in De Doelen in Rotterdam.

Meral Polat 15 februari

In het Avondconcert wordt tot slot de eindstand van het opgehaalde bedrag voor Giro555 bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie