Actueel

Diamanda La Berge Dramm wint Dutch Classical Talent Award 2018

  1. Klassiekchevron right
  2. Diamanda La Berge Dramm wint Dutch Classical Talent Award 2018

Diamanda La Berge Dramm heeft zondagmiddag de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg Utrecht. De violiste wint een geldbedrag van € 10.000,- en geeft op donderdag 7 juni een concert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Ook krijgt ze airplay op NPO Radio 4 en een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De publieksprijs is gewonnen door Raoul Steffani & Daan Boertien.

Juryrapport
Juryvoorzitter Tim Moen over Diamanda La Berge Dramm: “De jury heeft met dit fenomeen een keuze gemaakt voor de toekomst.”

Publieksprijs
Het finaleconcert in TivoliVredenburg was live in beeld en geluid te volgen op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. De volgende laureaten presenteerden zich aan jury en publiek: Nadezda Filippova, Diamanda La Berge Dramm, Ardemus Quartet en Raoul Steffani & Daan Boertien. Het publiek kon online en in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos Raoul Steffani & Daan Boertien als favoriet. Een reactie uit het publiek: “Fantastische voordracht. Prachtige volwassen stem met vreselijk veel mogelijkheden. Talentvolle pianist met oog en oor voor de tekst.” Raoul Steffani & Daan Boertien winnen een concert in TivoliVredenburg. De vakjury maakte aansluitend de winnaar van de Dutch Classical Talent Award bekend.

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De finale vormde de afsluiting van het Tour & Award-traject, met een tour met twaalf concerten langs de grote zalen van het land. NPO Radio 4 gaf gedurende het traject alle kandidaten letterlijk een podium door middel van airplay, interviews en live opnames in de radiostudio. Eerdere winnaars waren o.a. Duo Sihan & Brackman en Vincent van Amsterdam.

Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, NPO Radio 4 en de JCP Stichting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Omslagfoto: Anna van Kooij
Ster advertentie
Ster advertentie