Actueel

Klassiek Geeft zamelt 31.787 euro in

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek Geeft zamelt 31.787 euro in

De actie Klassiek Geeft heeft een bedrag van 31.787 euro opgeleverd. Tijdens het feestelijke slotevenement vanuit het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam overhandigden Ab Nieuwdorp en Dieuwertje Blok de cheque vrijdagmiddag aan directeur van het Instrumentendepot Leerorkest Marco de Souza.

Klassiek Geeft
De opbrengst gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest, dat muziekinstrumenten uitleent aan educatieprojecten en kinderen in heel Nederland. Twee weken lang konden luisteraars geld doneren door onder meer hun favoriete muziekstuk aan te vragen en live aan te kondigen op NPO Radio 4. Met het opgehaalde bedrag wil het Leerorkest een reparatiebus aanschaffen die bestemd is voor restauratie en onderhoud van uitgeleende instrumenten.

De Nachtegaal van de Bijlmer
Het eindbedrag is bekendgemaakt tijdens een speciale voorstelling: De Nachtegaal van de Bijlmer. In deze voorstelling lieten 300 leerlingen van scholen uit Amsterdam Zuidoost, samen met mezzosopraan Tania Kross en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, het verhaal van 50 jaar Bijlmer horen. De muziekinstrumenten waar de leerlingen op speelden, werden verzorgd door het Instrumentendepot Leerorkest.


Foto's: Stefan Heijdendael
Ster advertentie
Ster advertentie