Album van de Week

Anastasia Kobekina - Venice

foto: Julia Altukhovafoto: Sony Classical
  1. Klassiekchevron right
  2. Anastasia Kobekina - Venice

Op haar nieuwe album Venice laat cellist Anastasia Kobekina zich inspireren door de stad Venetië in al haar gedaanten. En passant maak je kennis met deze veelzijdige cellist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Sony Classical

Beluister het album via

Spotify Qobuz Deezer Apple Music

Componist: Antonio Vivaldi, Nino Rota, Claudio Monteverdi, Johann Sebastian Bach, Barbara Strozzi e.a.
Uitvoerenden: Anastasia Kobekina, cello en Kammerorchester Basel
Album: Venice
Label: Sony Classical

Het album Venice belicht de vele kanten van Kobekina's talent. Juist geen zingende gondeliers en carnavalsmaskers die vaak met Venetië worden geassocieerd. In plaats daarvan roept het album vragen op over de betekenis van deze iconische stad. "Venetië voelt niet alleen als een stad, maar als een idee, een personage,’ zegt de Kobekina. ‘Of misschien toont het aan iedereen een ander personage. Het stelt vragen en prikkelt je verbeelding."

Anastasia Kobekina voert als het ware een gesprek tussen verleden en heden, met muziek van Renaissance-componisten Claudio Monteverdi en John Dowland tot hedendaagse muziek van Brian Eno en Caroline Shaw. Ook speelt Anastasia Kobekina een stuk van haar vader, Vladimir Kobekin, gebaseerd op een melodie van Monteverdi, Ariadne’s Lament.

"Dit stuk raakt me diep, en het opnemen ervan was een van de meest intense muzikale ervaringen die ik ooit heb gehad,” zegt Kobekina. “Mijn doel met muziek maken is verder gaan dan alleen de techniek van de cello,” zegt Kobekina. “Verder dan het hout, de snaren en de strijkstok, verder dan alleen een geluid maken of een stem nadoen. Ik wil dat gevoel bereiken dat ik heb als ik in m'n eentje zing op de meest expressieve en persoonlijke momenten. Muziek op zijn meest directe manier.”

Bron: Sony Classical

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie