Album van de Week

Nicolas van Poucke - The Schumann Collection, Vol.2

foto: Prestofoto: Trptk
  1. Klassiekchevron right
  2. Nicolas van Poucke - The Schumann Collection, Vol.2

Nicolas van Poucke vervolgt zijn reeks met Schumann-pianowerken op dit magnifieke tweede deel.

In de laatste week van 2023 presenteren we de meest opvallende en bijzondere releases van 2023, die al eerder Album van de week waren bij NPO Klassiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Trptk

Beluister het album via

Spotify Qobuz TRPTK Deezer


Componisten: Robert Schumann
Uitvoerenden: Nicolas van Poucke, piano
Album: Nicolas van Poucke
Label:
trptk

Nicolas van Poucke (1992) begon op zijn zesde met pianolessen en maakte op dertienjarige leeftijd zijn debuut in Het Concertgebouw. Sindsdien is hij te gast in de bekende Nederlandse concertzalen en op podia in onder andere Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten.

Nicolas komt uit een muzikale familie. Zijn ouders speelden allebei in het Radio Symfonie Orkest, moeder op altviool en vader als trompettist. Op 10 februari 2019 gaf Van Poucke een Chopin-recital in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, waardoor hij door tijdschrift De Nieuwe Muze beschreven werd als “een van de originele vrijdenkers onder de jonge pianisten”.

Sinds 2020 is Nicolas bezig met een prachtig Schumann-project voor het label TRPTK, Nicolas van Poucke – The Schumann Collection. Een persoonlijke selectie uit de pianowerken van Robert Schumann. Vorige maand werd het tweede deel uitgebracht.

Quote

Tijdens het voorbereiden van de opname dompelde ik me volledig onder in Schumanns muzikale universum, en mijn obsessie voor deze muziek nam een vlucht.

Nicolas van Poucke

In 2020, te midden van de corona-pandemie, benaderde platenlabel TRPTK Nicolas van Poucke met het idee om een album op te nemen. Met liveoptredens op pauze was dit een uitstekende manier om de lockdown productief door te komen, in afwachting van betere tijden. Ze kozen drie stukken van Robert Schumann die Nicolas al op z'n repertoire had. Tijdens het opnameproces werd hij meer en meer gegrepen door Schumanns muziek. Het resultaat, The Schumann Collection, dat zowel vroege als late werken van Schumann bevat, en de belofte van meer in het verschiet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie