Album van de Week

Trio Gaspard | HAYDN - Complete Piano Trios, Volume 2

foto: Chandosfoto: Chandos
  1. Klassiekchevron right
  2. Trio Gaspard | HAYDN - Complete Piano Trios, Volume 2

Het Trio Gaspard is bezig om alle pianotrio’s van Joseph Haydn op te nemen. Het multi-nationale Trio Gaspard is echt fan van Haydn, de Oostenrijkse grondlegger van het genre pianotrio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Chandos

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Componist: Joseph Haydn
Uitvoerenden:
Trio Gaspard
Album titel:
Haydn Complete Piano Trios, Volume 2
Label:
Chandos CHAN20270

Trio Gaspard bestaat uit de Grieks-Albanese violist Jonian Ilias Kadesha, de Britse cellist Vashti Mimosa Hunter, en de Duits-Engelse pianist Nicholas Rimmer. Het pianotrio bestaat sinds 2010. Vorig jaar zijn ze begonnen met het ambitieuze project om alle 45 pianotrio's van Joseph Haydn op te nemen.

De leden van Trio Gaspard zijn echte fans van de Oostenrijkse grondlegger van het genre. Ze kennen deze stukken door en door. Voor dit project kiezen ze er bewust voor om juist niet op een chronologische manier te werk te gaan. Evenmin houden ze rekening met de groepjes van drie waarin Haydn zijn pianotrio’s gewoonlijk liet publiceren.

Quote

We streven ernaar om voor elk deel van deze serie een interessant en contrastrijk 'programma' van trio's te maken, zodat je het in één keer met veel plezier kunt beluisteren.

Bovendien zal elk deel uit de reeks een gloednieuw werk van een hedendaagse componist bevatten. Een werk dat geïnspireerd is op een van de Pianotrio's van Joseph Haydn te vinden op die betreffende cd.

Op dit twee deel in de serie is dat Leonid Gorokhov.

Bekijk de teaser van Trio Gaspard voor het eerste deel van deze serie

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie