Album van de Week

Andrè Schuen - Schubert: Schwanengesang

foto: Deutsche Grammophonfoto: Deutsche Grammophon
  1. Klassiekchevron right
  2. Andrè Schuen - Schubert: Schwanengesang

Bariton Andrè Schuen presenteert samen met zijn vaste begeleider, pianist Daniel Heide, de beroemde liedverzameling Schwanengesang van Franz Schubert.

In de laatste week van 2023 presenteren we de meest opvallende en bijzondere releases van 2023, die al eerder Album van de week waren bij NPO Klassiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Componist: Franz Schubert
Uitvoerenden: Andrè Schuen (baritone), Daniel Heide (piano)
Albumtitel: Schwanengesang
Label: Deutsche Grammophon 4863313

foto: Deutsche Grammophon

Na zijn bejubelde debuutalbum op Deutsche Grammophon, vervolgt bariton Andrè Schuen zijn persoonlijke Schubert-reis. Op deze nieuwe cd zingt hij Schuberts enigmatische laatste liedverzameling: Schwanengesang.

Quote

Schwanengesang is mijn grootste liefde onder de Schubert-liederen. Vooral de Heine-zettingen; die ontroeren me het meest!

Andrè Schuen

Over Schwanengesang

Franz Schubert voltooide de liederen uit zijn laatste liedercyclus Schwanengesang iets meer dan een maand voor zijn dood in november 1828. Hij koos zeven gedichten van Ludwig Rellstab, zes van Heinrich Heine en één Die Taubenpost van Johann Gabriel Seidl. Schubert ging er waarschijnlijk van dat de liederen afzonderlijk zouden worden gepubliceerd. Na Schuberts overlijden was zijn Weense uitgever Tobias Haslinger zich bewust was de postume betekenis van deze verzameling als Schuberts laatste muzikale testament, en bundelde ze onder de titel Schwanengesang.

Andrè Schuen ondekte Schwanengesang lang voordat hij een professioneel operazanger werd, en werd gevloerd door impact van deze muziek.

Quote

Ik heb de opname van Schwanengesang door Dietrich Fischer-Dieskau helemaal grijs gedraaid.

Andrè Schuen
Ster advertentie
Ster advertentie