Album van de Week

Anna Fedorova - Shaping Chopin

foto: Channel Classicsfoto: Channel Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Anna Fedorova - Shaping Chopin

Betoverende klanken van pianist Anna Fedorova met Shaping Chopin

De bekende pianist Anna Fedorova heeft 2020 - het jaar waarin de coronapandemie het concertleven grotendeels tot stilstaan bracht - aangegrepen om een album op te nemen met muziek uit haar kinderjaren die haar troost bracht.

Speellijst is niet beschikbaar.

Componisten

Frédéric Chopin

Uitvoerenden

Anna Fedorova (piano)

Tijdperken

Romantisch

Locatie

-

Shaping Chopin

Anna Federova over Shaping Chopin :

"Vanwege het om zich heen grijpende coronavirus werd 2020 een vreemd en eenzaam jaar. Muziek gaf troost. Ik stortte mij op de muziek van Frédéric Chopin. Zijn muziek speelde een belangrijke rol in mijn vroege kinderjaren en ik werkte destijds intensief aan verschillende stukken samen met mijn ouders die docenten waren in Kiev. Omdat ik nu het hele jaar van hen gescheiden was voelde ik me dichterbij hen als ik Chopins muziek speelde.
Toen zich spontaan de kans voordeed om een nieuw album op te nemen, dacht ik meteen aan Chopin. Ik selecteerde verscheidene Walsen, Nocturnes en Mazurka's en voegde de Fantaisie-Impromptu toe, waardoor ik over een groot palet aan emoties en kleuren kon beschikken. Het is wonderlijk mooi hoe Chopin zich zo intens kon uitdrukken in composities van slechts enkele minuten. Als ik Chopins miniaturen speel, voelt het alsof ik in een schilderij stap dat tot leven komt door de kleuren, lijnen en vormen van zijn muzikale verhalen."

Anna Fedorova

De uit Kiev afkomstige Anna Fedorova is een graag geziene gast in Nederland. De videoregistratie van haar uitvoering van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninoff op het YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek overstijgt inmiddels de 30 miljoen views. Anna timmert stevig aan de weg als internationale pianoster, met veertien concoursen op haar naam, samenwerkingen met grote orkesten en bekende musici en diverse cd-opnamen. Anna is regelmatig te zien en horen op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw.

Bron: AVROTROS Klassiek

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie