Album van de Week
KRO-NCRV

Pierre Génisson - Mozart 1791

foto: Warner Classicsfoto: Warner Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Pierre Génisson - Mozart 1791

Mozart 1791 van de Franse meesterklarinettist Pierre Génisson richt zich volledig op de ongelooflijke noten voor klarinet van Wolfgang Amadeus Mozart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Warner Classics

Beluister het album via

Spotify Qobuz Apple Music Deezer

Componisten: Wolfgang Amadeus Mozart
Uitvoerenden: Pierre Génisson, klarinet en Concerto Köln o.l.v. Jakob Lehmann
Album: Mozart 1791
Label:
Erato

Quote

De spirituele en symbolische reikwijdte van dit concert is enorm. Elke keer dat ik terugkom bij dit meesterwerk, ervaar ik dezelfde opwinding als toen ik het stuk voor het eerst ontdekte.

Pierre Génisson over het Klarinetconcert van Mozart

Pierre Génisson is een van de meest vooraanstaande houtblazers van Frankrijk. Hij richt zich op dit album bij Erato op de meest inspirerende pleitbezorger van de klarinet uit de achttiende eeuw: Wolfgang Amadeus Mozart. Centraal op deze plaat staat het sublieme Klarinetconcert van de componist. Hij schreef het in 1791, waaraan dit album van Génisson zijn titel ontleent.

Daarnaast is een aantal kortere stukken te horen. In twee aria's uit La clemenza di Tito werkt Génisson samen met mezzosopraan Karine Deshayes, maar zijn klarinet 'zingt' ook de vocale lijnen in arrangementen van stukken uit Così fan tutte en Le nozze di Figaro. Als afsluiting van het album klinkt een nieuwe bewerking van Lacrimosa uit Mozarts Requiem, een arrangement voor klarinet, orgel en Fender Rhodes elektrische piano van Bruno Fontaine.

Op dit album speelt Génisson op kopieën van klarinetten uit de tijd van Mozart en moderne klarinetten die speciaal voor deze opname zijn gemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie