Alles over Mahler

Hans Haffmans in gesprek met Marina Mahler in Podium

  1. Klassiekchevron right
  2. Hans Haffmans in gesprek met Marina Mahler in Podium

Kleindochter Marina Mahler is de meest directe nazaat van componist Gustav Mahler. Vijfentwintig jaar geleden was ze te gast bij het vorige Mahler Festival, en ook dezer dagen zou ze opnieuw in Amsterdam zijn.

Maar de crisis dwingt haar, en duizenden anderen, thuis te blijven. Marina is de dochter van beeldhouwster Anna Mahler en dirigent Anatole Fistoulari. Gustav Mahler was al dertig jaar dood, toen zij geboren werd, maar als kind woonde ze nog enkele jaren bij zijn weduwe, haar grootmoeder Alma Mahler in de Verenigde Staten. Marina Mahler is al jaren een groot pleitbezorger van de muziek van haar grootvader, die in haar ogen een belangrijke boodschap voor de wereld van nu heeft. In Podium was ze live aan de lijn vanuit haar huis aan de Zuid-Franse kust.

Beluister het gesprek:

Interview - Marina Mahler

Of bekijk de video:

Visual Radio: Hans Haffmans in gesprek met Marina Mahler

Video niet beschikbaar

Meer Mahler:

Podcast: Wiener Melange - Muziek in het Wenen rond 1900

Wiener Melange - Muziek in het Wenen rond 1900 - Supplement

Wenen, muziekstad bij uitstek. Het begint met de Weense klassieken: Haydn, Mozart, Beethoven, en rond 1900 ontwikkelt Arnold Schoenberg de Tweede Weense School. Nieuwlichters zijn het, die breken met het verleden. Tegelijkertijd loopt het conservatieve Habsburgse Rijk op zijn laatste benen en de keizerlijke hoofdstad raakt in verval. Johannes Brahms, Anton Bruckner, Gustav Mahler en de walsenfamilie Strauss en de opkomende Schoenberg lopen elkaar voor de voeten en Freud graaft diep onze onderbewuste seksuele drijfveren.

Diskotabel Mahler Special februari 2019

Een special over Gustav Mahler en het Weense fin de siècle. Lex Bohlmeijer praat hierover met musicoloog Saskia Törnqvist en historicus/journalist Luc Panhuysen. Kijk hier voor de illustraties die bij de uitzending horen.

Alles over Mahler

Ster advertentie
Ster advertentie