Avondconcert
NTR

Nederlands Studenten Orkest organiseert symfonisch lichtspektakel 'NSO De Ring'

  1. Klassiekchevron right
  2. Nederlands Studenten Orkest organiseert symfonisch lichtspektakel 'NSO De Ring'

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) organiseert in de zomer van 2021 'NSO De Ring': een reeks van acht concerten die coronaproof wordt georganiseerd en waarbij symfonische muziek samenkomt met een indrukwekkende lichtshow.

NSO De Ring: een interdisciplinair concept

De concerten staan momenteel gepland van 6 t/m 15 augustus en zullen plaatsvinden in Topsportcentrum Almere. Op het programma staan de compositieopdracht van Thomas van Dun genaamd In Transit én Richard Wagners Der Ring des Nibelungen. Het concert zal na toevoeging van een lichtchoreografie van Teus van der Stelt omgetoverd worden tot een spectaculair en interdisciplinair evenement. Gedurende het concert zal een hangende, lichtgevende ring met een diameter van maar liefst 22 meter het orkest omhullen. Dit alles bezorgt de bezoeker zowel een bijzondere auditieve als visuele ervaring.

NSO wordt Quarantaine Orkest

Voorafgaand aan de repetitieperiode gaan de orkestleden in quarantaine. Tijdens het gehele project zal het orkest één huishouden vormen om met een volledige bezetting te kunnen spelen. Daarnaast zullen de musici veelvuldig getest worden om besmettingsrisico’s uit de weg te gaan.

Crowdfunding-actie

Om het plan in deze hoedanigheid te kunnen uitvoeren is het orkest een crowdfunding gestart. Bezoek de website voor meer informatie!

Meer informatie

Foto: Eduardus Lee

Ster advertentie
Ster advertentie