De Ochtend
KRO-NCRV

TivoliVredenburg viert 10-jarig jubileum met muzikale 10-daagse

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. TivoliVredenburg viert 10-jarig jubileum met muzikale 10-daagse

TivoliVredenburg in Utrecht bestaat tien jaar. Dat wordt gevierd met een 10-daags jubileum, maar is ook reden voor een korte terugblik. Zo vanzelfsprekend is het namelijk niet dat het muziekcentrum alle stormen van het verleden heeft weerstaan. Directeur Jeroen Bartelse vertelde erover bij De Ochtend.

TivoliVredenburg 27 mei

Een moeilijke start

TivoliVredenburg Utrecht is een muziekgebouw en poppodium dat 10 jaar geleden is ontstaan uit een fusie van het klassieke Muziekcentrum Vredenburg en poppodium Tivoli Oudegracht. Een bijzondere combinatie dus. En dat begon niet allemaal probleemloos, zegt Bartelse. "In het begin was er bijvoorbeeld een geluidslek en onvoldoende financiële steun om de boel van de grond te krijgen." En later kwam natuurlijk ook nog de coronapandemie, maar daar wist het muziekcentrum creatief mee om te gaan, vertelt Bartelse.

Meer dan een miljoen bezoekers

Nu zijn er weer volle zalen en heeft TivoliVredenburg meer dan een miljoen bezoekers per jaar. "In al die jaren hebben we het podium tot leven weten te wekken met muziek. En al die stijlen en genres bij elkaar gebracht", vertelt Bartelse.

Muzikale 10-daagse

Afgelopen vrijdag begon het 10-daagse jubileum met een Arabisch festival, vertelt Bartelse. "We proberen met het jubileum een aantal dingen uit. We kijken niet alleen terug maar we willen ook laten zien wat we de komende periode te bieden hebben", zegt hij. "Zo hadden we afgelopen zondag een wetenschapsfestival voor kinderen."

De komende dagen staan onder andere Janine Jansen, Pynarello en OPIA op het programma. Daarnaast organiseert het muziekcentrum ook een eindexamenfeest.

Lees hier meer

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol, Hans Smit of Pieter van Nes houdt je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7:00 uur tot 9:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie