De Ochtend
KRO-NCRV

Margriet Vroomans over de componist Marius Flothuis bij NPO Radio 1

  1. Klassiekchevron right
  2. Margriet Vroomans over de componist Marius Flothuis bij NPO Radio 1

'Weinigen kennen hem, toch is de Nederlandse componist Marius Flothuis het beluisteren meer dan waard', aldus Margriet tegen Natasja Gibbs bij De Nieuws BV op NPO Radio 1. En dat geldt ook voor zijn leven: verzetsman met een NSB-vader, geïnterneerd, vrijgekomen en leider van het Concertgebouw geworden. Margriet Vroomans en Benjamin de Bruijn besteden in seizoen 2 van Muziek tot Leven - Verhalen van musici in de oorlog aandacht aan Flothuis' leven.

Margriet Vroomans bij De Nieuws BV | NPO Radio 4

Video niet beschikbaar

Flothuis maakt al voor de oorlog carrière en is op weg een bekende naam te worden in de muziekwereld. Als de oorlog uitbreekt gaat hij in het verzet, wordt verraden en komt in concentratiekampen terecht. Daar houdt de muziek hem mentaal overeind. Beluister het meeslepende verhaal van Marius in Flot!

Beluister de podcast

Muziek tot leven, het concert

Woensdagavond 21 oktober klinkt in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum muziek van componisten die in WOII zijn vervolgd of vermoord. In dit jaar waarin we stilstaan bij 75 jaar bevrijding, is dit concert het sluitstuk van het grote herdenkingsproject van NPO Radio 4.

Beluister het concert

Bron: nporadio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie