De Ochtend
KRO-NCRV

Kerstverhalenwedstrijd van De Ochtend van 4: inzending gesloten

foto: KRO-NCRV / Roos Kuijer
  1. Klassiekchevron right
  2. Kerstverhalenwedstrijd van De Ochtend van 4: inzending gesloten

De inzendtermijn voor onze kerstverhalenwedstrijd is gesloten! In de week van 19 december hoor je de mooiste en beste verhalen in De Ochtend van 4.

foto: ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

We leven in bijzondere tijden. Rare tijden soms, of verontrustende. Alles wordt duurder, het klimaat verandert, in Oekraïne woedt al maanden een oorlog. En intussen wordt het ook in 2022 gewoon weer Kerstmis. De tijd van vrede, van gezelligheid, van lekker eten en drinken. Maar ook de tijd van nadenken, van reflectie. En een tijd die altijd hoop geeft voor de toekomst.

We nodigen je uit om tegen die achtergrond een kort en eigentijds kerstverhaal te schrijven voor onze kerstverhalenwedstrijd. Zet je fantasie aan het werk: schrijf een origineel, eigen verhaal wat past bij deze tijd. Laat je inspireren door de kerst en door de tijden waarin we leven.

Bij een wedstrijd horen een paar korte spelregels: het gaat om een zelfverzonnen verhaal van maximaal 400 woorden. Fictie, dus geen opstel of essay. Mail ons je verhaal via deochtendvan4@kro-ncrv.nl, en doe dat voor woensdag 7 december.

Door je verhaal in te zenden, geef je ons toestemming om het voor te lezen op de radio en om het te plaatsen op onze website. En je maakt kans op een mooi prijzenpakket!

Een jury met als voorzitter toneelschrijver Jibbe Willems en leden van onze redactie beoordeelt alle binnengekomen verhalen. Margriet Vroomans en Hans Smit lezen de mooiste verhalen voor in De Ochtend van 4, in de week van 19 december.

Ster advertentie
Ster advertentie