De Ochtend
KRO-NCRV

Margriet Vroomans stopt bij De Ochtend van 4

foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Margriet Vroomans stopt bij De Ochtend van 4

Margriet Vroomans stopt bij De Ochtend van 4. Ze presenteerde de ochtendshow vanaf juli 2010. Andrea van Pol wordt de nieuwe presentator van maandag tot en met donderdag.

Margriet: “De ochtend is op de radio het mooiste tijdstip van de dag. Samen met een geweldig team - redactie en muzieksamenstellers - heb ik ruim twaalf jaar de luisteraars wakker gemaakt met mooie muziek en informatie. Ik kijk terug op fijn contact met luisteraars, op duizenden uitzendingen, projecten en podcasts. De serie over musici in de Tweede Wereldoorlog die ik in 2020 mocht maken is voor mij een dierbaar hoogtepunt. Van dat alles afscheid nemen vind ik niet makkelijk, maar ik voel dat het tijd is. Het nieuwe jaar is een avontuur, ik ben heel benieuwd wat er op m’n pad komt!”

NPO Radio 4- zendermanager Simone Meijer:12,5 jaar lang begonnen we met Margriet onze weekdagen, hoorden we haar warme stem en haar optimistische persoonlijkheid die ons informeerde, aan het denken zette en onze zorgen deelde. Altijd scherp, respectvol en doortastend, vol toewijding en betrokkenheid. Daar ben ik Margriet heel erg dankbaar voor. Ik wens haar veel geluk en succes in wat ze verder onderneemt.”

Quote

De ochtend is op de radio het mooiste tijdstip van de dag.

Margriet Vroomans

De laatste uitzending van Margriet op donderdag 29 december

Op donderdag 29 december van 7.00 tot 9.00 uur presenteert Margriet Vroomans haar laatste aflevering van De Ochtend van 4. Het wordt een feestelijke uitzending met livemuziek van Trio C tot de Derde (viool, klarinet, accordeon) en het Jelle van der Meulen Trio. (piano, bas en slagwerk). Ook laat Margriet haar eigen favoriete muziek horen. Bekende ‘vrienden van de show’ als Ab Zagt en Francis van Broekhuizen maken hun opwachting en er is publiek aanwezig in de studio.

Andrea van Pol gaat naar De Ochtend

De plek van Margriet Vroomans wordt na 1 januari 2023 ingenomen door Andrea van Pol. Van Pol is geen onbekende voor de luisteraars van NPO Radio 4; Ze is vaste invaller bij De Ochtend van 4 en één van de presentatoren van het programma Opium. Daarnaast was ze jaren te horen als presentator van het NPO Radio 1 programma Vroege Vogels en presenteerde ze op televisie De Slag om Nederland.

KRO-NCRV manager audio Marwil Straat: “Wij hebben met Andrea van Pol een waardige opvolger voor Margriet Vroomans gevonden. We zijn ervan overtuigd dat de ochtendshow bij Andrea, met de haar kenmerkende twinkel in haar stem, haar kennis van zaken, enthousiasme en warmte, in goede handen blijft.”

De presentatie van De Ochtend van 4 op vrijdag en in het weekend verandert niet: Hans Smit presenteert deze dagen en blijft dat doen.

Margriet vertelt in De Ochtend van 4 dat ze gaat stoppen

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie