Filmmuziek Top 200

De NPO Klassiek Filmmuziek Top 200: dit jaar twee keer zoveel filmmuziek!

foto: Marc Wielaertfoto: Marc Willaert
  1. Klassiekchevron right
  2. De NPO Klassiek Filmmuziek Top 200: dit jaar twee keer zoveel filmmuziek!

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 maart 2024 staat NPO Klassiek opnieuw in het teken van filmmuziek. Geniet van de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks in onze radioprogramma's en ontdek de wereld van de filmmuziek op onze Filmmuziekpagina. Daar vind je speellijsten, interessante weetjes en leuke filmpjes!

De Filmmuziek Top 200

De week wordt traditiegetrouw afgesloten met een toplijst. Na het overweldigende succes van de vorige editie maken we er deze keer de NPO Klassiek Filmmuziek Top 200 van!

De Filmmuziek Top 200 zal worden uitgezonden op donderdag 7 en vrijdag 8 maart. Voor deze toplijst kun je stemmen van vrijdag 23 februari t/m vrijdag 1 maart.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart is het dan echt tijd voor de Filmmuziek Top 200. Luister van 09:00 uur tot 17:00 uur naar de allermooiste filmmuziek, gekozen door jullie. De Filmmuziek Top 200 wordt gepresenteerd door Hans Smit, Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor.

Eerste NPO Klassiek Filmmuziek Concert

Op vrijdag 23 februari presenteert NPO Klassiek voor het eerst een Filmmuziek Concert tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Het concert is live te horen op NPO Klassiek en met beeld te volgen op npoklassiek.nl/live.

Onder leiding van dirigent Nicholas Milton speelt het Göttinger Symphonieorchester vanuit de Grote Zaal in TivoliVredenburg tophits van John Williams, waaronder Star Wars en Harry Potter, Hans Zimmers The Da Vinci Code en Gladiator, alsook The Godfather van Nino Rota, Forrest Gump van Alan Silvestri en Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt.

Meer informatie is hier te vinden.

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

De Filmmuziek Top 100 van 2023

Bekijk de hoogtepunten van de Filmmuziek Top 100 van 2023

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Facebookgroep Filmmuziek-fans

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en -fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziekweetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie