Filmmuziek Top 200

Hoe stem je voor de Filmmuziek Top 200?

foto: NPO Klassiekfoto: NPO Klassiek
  1. Klassiekchevron right
  2. Hoe stem je voor de Filmmuziek Top 200?

Leuk dat je wilt stemmen voor de Filmmuziek Top 200! Wij leggen je hier uit hoe je je stemlijst kunt samenstellen. Bekijk de uitlegvideo of lees hieronder onze how-to.

Video: zó stem je voor de Filmmuziek Top 400

Video niet beschikbaar

Waar kan ik stemmen?

Allereerst: waar kun je stemmen? De stembus is nu gesloten.

Stap 1: Stel je stemlijstje samen

Hieronder leggen we uit hoe je je stemlijstje samen kunt stellen.

Hoe kan ik zoeken?chevron down

Als je de stempagina opent verschijnt de keuzelijst met stukken waar je op kunt stemmen voor de Filmmuziek Top 200. Met je muis kun je er doorheen scrollen, de stukken staan op willekeurige volgorde.

Wil je zoeken op de naam van een componist of de titel van een nummer? Bovenaan de pagina zie je een balkje staan met een 🔍-icoontje waar je in kan typen. Wanneer je typt verschijnen er direct resultaten, ook als je alleen zoekt op 'wil' zie je muziek van John Williams verschijnen.

Wil je liever op alfabetische volgorde zoeken? Dan kan! Gebruik dan de knop Filter bovenaan de pagina en klik op A-Z. Daarmee kun je de componisten of de filmtitels sorteren op alfabetische volgorde.

Even luisteren...

Weet je even niet meer hoe het nummer klinkt of welke muziek er bij een bepaalde film hoort? Via de play-knop die naast elk stuk staat kun je luisteren of je het juiste stuk voor je hebt.

Je favoriete nummer gevonden?

Als je je favoriete nummer hebt gevonden, klik dan op het paarse plusteken erachter om dit stuk toe te voegen aan je stemlijst. In het blauwe vlak aan de linkerkant van de pagina verschijnen al je gekozen stukken. Deze blijven gewoon staan, ook als je in de tussentijd op zoek gaat naar een andere soundtrack.

Kan ik zelf mijn lievelingsstuk toevoegen?chevron down

Staat jouw lievelingsstuk er niet tussen? Dan kan je deze als vrije keuze toevoegen. Dit kan via de speciale knop die daarvoor bovenaan de pagina staat, naast de zoekbalk en de filterknop: + Voeg vrije keuze toe

Vul de naam van de componist in en de titel van de film, en druk vervolgens op Voeg toe aan mijn lijst. Je mag maximaal drie vrije keuzes toevoegen.

Op hoeveel nummers mag ik stemmen?chevron down

Je kunt tot twintig stukken uit de inspiratielijst selecteren om op te stemmen. Daarnaast mag je drie vrije keuzes toevoegen. Eén stemlijstje mag dus 23 nummers bevatten! Let op: je hoeft niet keer op keer opnieuw te stemmen, je kan in één keer op jouw 23 favoriete stukken stemmen.

Oeps, ik heb het verkeerde nummer aangekliktchevron down

Per ongeluk het verkeerde nummer gekozen? Of wil je toch een stuk van je stemlijstje schrappen om plek je maken voor een andere favoriet? Dan kan. In het blauwe vlak aan de linkerkant van de pagina verschijnen al je gekozen stukken. Om een stuk te verwijderen van jouw stemlijst klik je op het paarse pijltje met het kruisje achter de titel.

Stap 2: Stemlijst indienen

Helemaal tevreden met je lijst? Klik dan onderaan op Stap 2 | Motiveer je keuzes in de paarse balk. Vertel ons waarom juist deze stukken jouw favoriet zijn of welk deel van een soundtrack je het liefst zou horen. Het opgeven van een motivatie is niet verplicht.

Ben je klaar met het invullen van jouw motivatie, of wil je deze stap overslaan? Klik dan onderaan op Stap 3 | Jouw gegevens in de paarse balk. Hier volgt het invullen van je gegevens en de mogelijkheid om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je kunt hier ook aangeven of je van ons een mail wil ontvangen met de uitzendtijdstippen van de door jouw gekozen nummers, handig!

Vink het vakje bij 'Ik ben geen robot' aan en klik op Stap 4 | Stuur je stemlijst in.

Je bent nu beland bij de enquête. We komen graag meer te weten over onze luisteraars, maar het is niet verplicht deze in te vullen. Als je klikt op Stap 5 | Jouw Stemlijst is het stemproces voltooid!

Stap 3: Jouw stemlijstje delen

Na het stemmen krijg je jouw stemlijstje in de mailbox. Wil je opscheppen met je goede smaak? Deel dan jouw stemlijstje via social media of WhatsApp met je vrienden en familie!

Je kunt stemmen van vrijdag 23 februari t/m vrijdag 1 maart 13:00 uur.

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie