Filmmuziek Top 200

De gamemuziek voor Skyrim door het London Symphony Orchestra

foto: Bethesda
  1. Klassiekchevron right
  2. De gamemuziek voor Skyrim door het London Symphony Orchestra

The London Symphony Orchestra en London Voices nemen je op een muzikale reis mee door de game Skyrim. Het spel bestaat deze maand 10 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumconcert in het historische Alexandra Palace Theatre.

Game- en gamemuziekliefhebbers weten bij het horen van de naam Skyrim meteen genoeg. Het is het één van de allerbeste zogenaamde roleplaying-games in de reeks The Elder Scrolls. En ook de bijbehorende muziek is fantastisch.

The Elder Scrolls

Het fictieve universum van The Elder Scrolls speelt zich af op het continent Tamriel, een wereld geïnspireerd op het Romeinse Keizerrijk en de vroege middeleeuwen. Het spel zit vol fantasierijke middeleeuwse verwijzingen, magie en mythische wezens.

De wereld van The Elder Scrolls staat bekend om zijn aandacht voor detail, realisme en een complexe en rijke geschiedenis.

De vijf belangrijkste spellen in de reeks zijn Arena, Daggerfall, Morrowind, Oblivion en Skyrim. De games onderscheiden zich met hun open speelstijl en reusachtige speelwerelden.

Op 11 februari speelden The London Symphony Orchestra en London Voices onder leiding van Ben Parry een aantal van de hoogtepunten uit de soundtrack geschreven door Jeremy Soule.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De soundtrack voor Skyrim

Componist Jeremy Soule schreef de muziek voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Het is één van zijn meest geprezen en bekende soundtracks. De muziek voor Skyrim kreeg een BAFTA-nominatie en won verschillende prijzen.

In de muziek van Soule is de invloed van Claude Debussy en Richard Wagner goed te horen. Bovendien noemt hij Wolfgang Amadeus Mozart en John Williams als favoriete componisten.

Ster advertentie
Ster advertentie